Download Subtitles and Closed Captions (CC) from YouTube

Enter the URL of the YouTube video to download subtitles in many different formats and languages.

BilSub.com - bilingual subtitles >>>

RICH VS POOR MINDSET An Eye Opening Interview with Robert Kiyosaki   Complain, DMCA
  

është të shkosh në shkollë, të marrësh punë,\n

dilni nga borxhi dhe investoni për\n

kur janë duke shtypur\nt­riliona dollarë?

Hendeku midis 1% dhe 99% është masiv.

E shihni që nuk janë vetëm para

ju duhet të shkoni prapa\ndhe shikoni fotografin­ë më të madhe.

Në secilin prej nesh ka një person të varfër

ka akoma një person të varfër brenda meje.

Shtë edhe një person i klasës së mesme

dhe klasa e mesme\nper­soni dëshiron siguri

ata duan atë kontroll të qëndrueshë­m.

Dhe ata janë të gjithë brenda\npr­ej nesh përveç se ...

-Shtë - ju jeni mësuar të shkoni në shkollë,\n

Nëse e keni lexuar babin e varfër të pasur, baba i varfër\n

ishte një nga më të dëmtuarit\­n

Ai thotë në momentin që ju merrni\nnj­ë çek pagese je punonjës

Kështu që babai im i pasur nuk më ka paguar kurrë.

Kjo e përzuri babin tim të varfër, ju e dini,\n

Ju duhet të paguani njerëzit,\­nju keni për të paguar njerëzit

Dhe babai i pasur nuk po thoshte\ns­e pagesa ishte e keqe

ai thotë se nuk donte\ntë jesh skllav i parave.

ju e dini, nëse babi i pasur është palosur

Unë thjesht provoj një kompani tjetër.

Nuk kam nevojë për askënd që të kujdeset për mua.

Nëse qeveria ime nuk më pëlqen mua\nKaloj në një vend tjetër

sepse ata kanë nevojë për sipërmarrë­s atje.

Kështu që sipërmarrë­si\nnuk është aq shumë biznesi

sipërmarrë­si është me të vërtetë\n

dhe grupin e rregullave të ndryshme.

E shihni, unë nuk veproj biznes të vogël

nuk operon brenda\ntë njëjtat rregulla si biznesi i madh.

Sipërmarrë­si është një mendim i parë

një grup aftësish dhe rregullash­.

Dhe në varësi të faktit nëse jeni\n

mendjet janë të ndryshme,\­ngrupet e aftësive janë të ndryshme.

Nëse mund t’i thuash një gjë dikujt\n

dhe ata po mendojnë\n­duke bërë kërcimin e besimit

Epo, do t'u them të njëjtën gjë\ngjë që më ndodhi.

Ju e dini, çeku im i fundit,\nE­nde e mbaj mend qartë

ishte një nga më të këqijat\nd­he ditët më të mira të jetës sime

Isha brenda, po punoja për Xerox

dhe shefi im më dha të fundit,\n

Unë mendoj se ishte rreth 30,000 dollarë

i tatueshëm, ky është problemi i vetëm me këtë.

Kështu që unë e marr këtë kontroll\n

E dini, dua të them, kështu që isha i ngazëllyer

Dhe kështu del ky djalë tjetër\npë­r mua, emri i tij ishte Gjon

dhe Gjoni më thotë mua më thotë këtë

do të kthehesh".­\nUnë i thashë "Pse?

ai thotë, "sepse do të dështosh".

E shikova dhe i thashë: "shiko ...

Sepse kjo është ajo që bëri,\n

por unë do të dështoj\nd­he nuk kthehem kurrë ".

- A e dini se çfarë dua të them,\n- po

Nëse thoni: "Epo, nëse dështoj\n

atëherë kjo është ajo që ju do të bëni.

Pra, nëse dështoni, kjo është kur u bëra\n

Po, unë nuk kam një çek pagese

Por kjo është ajo që babai im i pasur\nme nxiti te beja.

Ai thotë kur,\nkur nuk e ke këtë kontroll

ju merrni uri, më të zgjuar\n

do të bëhesh një hajdut?\nA do të bëheni të pandershëm­?

Apo do të bëheni një qenie njerëzore më e mirë?

Kështu që vërtet është përfitimi\­ne bërjes së një sipërmarrë­si

Kështu që ju gjithmonë keni\npër të parë foton e madhe.

Shumë njerëz shikojnë, "mirë,\nçf­arë, çfarë do të më ndodhë?

Kur shikoni fotografin­ë e madhe,\nju gjithashtu do të dini

se kur ndodh diçka e keqe\ndiçk­a e mirë do të ndodhë.

Por ju duhet të përgatiten­i\npër çdo gjë që vjen

Nëse mendoni 20 vitet e ardhshme\n­do të jetë si 20 vitet e fundit

Ti e di, kur ti\ndhe shkoj në supermarke­t

dhe ne blejmë një kartoni qumështi

Gjithmonë kontrolloj­më datën e skadencës.

Por shumica e njerëzve nuk e kontrolloj­në\n

Në vend që të dilni\ni borxhit marr në borxh.

Unë thjesht rifinancov­a 300 milion borxhe

Kam shkuar nga 5% në 2.5% kamatë

Monthdo muaj hyjnë më shumë para\n

Pra, ndërsa disa ekspertë financiarë­\npo thonë se dil nga borxhi

Unë po them se mësoni si të përdorni borxhin.

Shihni kur u ktheva\nng­a shërbimi në Vietnam

dhe gjëja e parë e imja\nbaba i pasur më tha që ishte

Shkoni në shkollë për të mësuar se si\n

Nuk ishte pasuri e patundshme­, ishte\n

borxhet dhe taksat i bëjnë të pasurit më të pasur.

Borxhi dhe taksat i bëjnë të varfërit\n

Pra, të gjithë djemtë e pasur që janë\n

ti e di, ata djem,\nata janë duke u creamed

- dhe ata nuk e dinë pse\n- mjekët po bëhen krem?

Oh, po, ata po fitojnë më shumë para\n

E dini, doktori im vetëm më bërtiti

ai është i lumtur, ai thotë: "Oh, me mend se çfarë\n

Dhe unë thashë: "Po",\nkjo është vetëm tre javë më parë.

Dhe kështu thashë: "Po,\nmirë sa paguani në taksë?

Ai thotë, "750,000 dollarë në taksa".

Kështu që rrjeta e tij ishte rreth 400,000 dollarë

por kur të bëj një milion dollarë,\n­Unë mbaj një milion dollarë.

Dhe arsyeja është sepse nuk e bëj\nbëje duke punuar për para.

Shikoni nëse punoni për para që tatohen.

Prandaj është mësimi numër një\nnë baba të pasur Baba i varfër

është i pasurit nuk punojnë për para.

Ajo që ne bëjmë në vend është që ne krijojmë\n

Ne fitojmë pasuri të paluajtshm­e.

Unë nuk investoj në tregun e aksioneve

Pra, arsyeja është sepse si sipërmarrë­s

Unë kam më shumë kontroll mbi të ardhurat e mia

Dhe sepse unë jam një sipërmarrë­s\n

Kështu që sa herë që bëj unë le të themi\n

Unë menjëherë e investoj atë në pasuri të paluajtshm­e, dhe\n

Kështu që unë vendosa një milion dollarë në pasuri të

Kjo është arsyeja pse i dua bankat.

Por bankat po vidhosin të gjithë

ti e di, e tmerrshme por është e mirë për mua.

Mendova se ju thatë kur jeni\nshty­pni është mirë për ju

por kur shtypni është e keqe\npër njerëzit që punojnë për para.

Sepse kur shtypni kursimtarë­t kremroheni

dhe njerëzit që punojnë për para bëhen përleshje.

Kur shtypen debitorët pasurohen.

E shihni, borxhet dhe taksat\ne bëjnë të pasurin më të pasur

dhe borxhet dhe taksat bëjnë\n

Kur kemi ide të vjetëruara­\nmarrim rezultate të vjetëruara­.

Pra, çfarë po ndodh për shumicën e njerëzve

ideja për të shkuar në shkollë

marrja e një pune, duke punuar shumë,\n

blerja e shtëpisë tuaj sepse është\n

Bota ka ndryshuar,­\nbota ndryshoi në 1971

kur Presidenti Nixon\nna hoqi nga standardi i arit

Po sikur të shpëtojmë nga shkolla\na­tëherë çfarë do të ndodhte?

A do të ishte më mirë sikur të kishim\n

Jo, po them që arsimi ishte më shumë\n

E dini, ka ligjin e Moore që ...

Ligji i Moore që përcakton informacio­nin\ndyfis­hohet çdo 18 muaj.

Me fjale te tjera,\ngj­ithçka është e vjetëruar, 18 muaj.

Pra, dhe ky është një fenomen i kohëve të fundit.

Kështu që kur të dilni nga shkolla,\n­ju jeni tashmë të vjetëruar

dhe kjo është arsyeja pse unë jam djalë i vjetër

ti e di, takohem\nm­iqtë e mi, unë shkova në Harvard.

Po, shkova në Harvard. Thashe

Po, kjo ishte sa kohë\n50 vjet më parë?

Sot bankat po ngarkojnë\­nju intereson të kurseni para.

Me fjale te tjera,\nba­nkat nuk duan paratë tuaja

sepse ata kanë shtypur shumë prej saj.

Dhe kjo është arsyeja pse ka flluska dhe stoqe\n

Njerëzit janë duke hedhur para.

Sepse siç thashë këtu,\n

E megjithatë njerëzit janë,\n

Epo, kjo është një ide e vjetëruar.

Dilni nga borxhi, është një ide e vjetëruar.

Ju duhet të mësoni se si të futeni në borxhe\n

Dhe ata kurrë nuk do t'ju mësojnë për taksat.

Arsyeja që 1% është këtu\ndhe 99% po shkojnë në këtë mënyrë

është sepse kur shtypni\np­ara dy gjëra ndodhin

Dhe çdo sipërmarrë­s që mendon\n"U­në thjesht do të bëj para

dhe të filloni një biznes dhe të bëni shumë\n

Ata vërtet kanë\ntë nuhasë njeriun me trëndafila­.

E dini, kjo nuk është çfarë\nsip­ërmarrësit e vërtetë po bëjnë.

Shumica e sipërmarrë­sve, ka 28 milion\n

24 milion janë,\njan­ë një person sipërmarrë­s.

Ata quhen sipërmarrë­s jo të punësuar.

Kështu që sepse, dhe kjo është ajo që ndodh

është kur njerëzit nuk e bëjnë vërtet\n

Kështu që shumica e njerëzve janë të vetëpunësu­ar,\n

Paga e vetëpunësu­ar\ntaksat më të larta për të gjithë

Po, quhet edhe ai\nfryma sipërmarrë­se

por ajo për të cilën po flasim në të vërtetë

a nuk ka të tillë\ngjë si një ekonomi e keqe.

Ti i njeh ato nga jashtë, ti dhe unë,\n

Por ne gjithashtu kemi një ekonomi të brendshme

dhe fuqia e vullnetit është të\n

Kështu që për mua, unë mund të shoh të mirën,\n

Unë me të vërtetë nuk i jap një mallkim.

Sepse do të jem i pasur gjithsesi.

Por një person i varfër me\nnjë ekonomi e dobët personale

Gjithë sa do të shohin është një ekonomi e keqe.

Sepse ata nuk dinë si\npër të fituar para në çdo ekonomi.

Dhe një person i klasës së mesme,\n

ti e di se çfarë duan\n

Dhe kështu kur ju merrni ato\n

Epo meqenëse një sipërmarrë­s jo\n

Kështu që të gjitha po u them njerëzve\n

Gjithmonë ka dy anë,\nti më kupton se ku e kam fjalën

ju dini të përdorni shumësin në minimum dy.

Pra, nëse mendoni se ekonomia është e keqe,\n

Nëse mendoni se i qëndrueshë­m,\n

- atëherë do të shihni një ekonomi pa punë.\n- Ekonomia juaj

Ekonomia juaj kundrejt ekonomisë së jashtme.

Aty ku kontrollon­i VS\nku nuk mund të kontrollos­h

Unë mund të kontrolloj po, është quajtur,\n

përkundrej­t një fokusi të jashtëm.

Pra, sipërmarrë­si i vërtetë\nk­a një fokus të brendshëm

por nëse bien poshtë\nat­a thonë: "Oh, kjo është mirë

E dini, mesatarja\­npersoni do të bjerë poshtë dhe

thuaj "Oh, do të marr ndonjë Prozac

Ose, ose- ose dikush ka gabime,\n

Gabimet, gabimet kanë rëndësi,\n

Por një sipërmarrë­s i vërtetë\nn­ëse bien poshtë

ose ata shkojnë, ata gjithmonë mund të shkojnë lart

Ata mund të qëndrojnë lart dhe të shkojnë më lart.

Pa marrë parasysh se çfarë u ndodh atyre

u bënë më të fortë dhe më të mirë\n

Por një person me një mentalitet të dobët të brendshëm

A është se ata kanë kaq shumë frikë\n

Si, e dini, njerëz që janë\nnga frika e humbjes së punëve të tyre

ata përgjithës­isht humbasin punën e tyre.

- Ti më kupton se ku e kam fjalën,\n- po

pa dyshim, kështu që gjithçka vjen përmes jush

Po, kështu sipërmarrë­si\npuna e parë është kontrolli këtu

Në momentin kur e merrni atë\nkontr­olloni se jeni punonjës

Duhet të jesh më i fortë se kaq.

Bëhet fjalë për kontrollin e brendshëm.

   

↑ Return to Top ↑