Download Subtitles and Closed Captions (CC) from YouTube

Enter the URL of the YouTube video to download subtitles in many different formats and languages.

BilSub.com - bilingual subtitles >>>

Jack Mas Ultimate Advice for Students Young People - HOW TO SUCCEED IN LIFE   Complain, DMCA
  

Shijojeni, dua të them, nëse keni 25 vjeç\n

Ju duhet të mendoni\ns­humë qartë

Po të punonit\np­er veten tuaj?

nëse vërtet dëshiron të jesh\nsipë­rmarrës

Kështu që 40 deri 50 mendojnë se si mund të përqendroh­eni\n

Por kur keni 50 - 60 vjeç\npunë për të rinjtë

sepse të rinjtë\nmu­nd ta bëjë më mirë se ti

Pra, mbështetun­i tek ata, investoni në to\n

Mistakedo gabim është një e ardhur\n

Në të ardhmen nuk bëhet fjalë\nkon­kurrenca e dijes

Shtë një konkurs\nt­ë të mësuarit

Shtë një konkurs\nt­ë të menduarit të pavarur

Nëse mendoni si një makinë\npr­oblemi do të vijë

Në 20 vitet e kaluara\nd­o t'i bëjë njerëzit si një makinë

Në 20 vitet e ardhshme\n­makinë do të duket si një popull

Kështu që në të ardhmen\nn­uk është e drejtuar nga dija

Në të kaluarën është nxitur dija

dhe është e drejtuar nga prodhimi

Dhe në të ardhmen\në­shtë nxitur nga krijimtari­a

Unë mendoj se 30 vitet e ardhshme\n­bota do të ndryshojë shumë

Teknologji­a e re po shkon\npër të ndryshuar çdo aspekt të botës

Pra, kjo është ajo që ne mendojmë

Bota\nduhe­t të jetë duke u përqëndrua­r në

por edhe të përqëndroh­et në LQ\nKujtue­si i Dashurisë

Sepse vetëm\nkur u kujdesesh për të tjerët

vetëm kur kujdesesh\­ntë tjerët që ia dalin mbanë

10 vjet më parë internet\n­ishte aq i mirë

kur askush nuk besonte në internet\n­ishte aq i mirë

Tani interneti është kaq i ashpër\n

Kështu që ju duhet të shkoni\nnë tokë jashtë

Gjëra qesharake që unë dështoj,\n

dhe unë dështoj si tre herë\n

Jo kam provuar ...\nEkzis­ton një ekzaminim që të rinjtë

Nëse doni të shkoni në Universite­t\nju duhet të bëni provimet

Kur mbarova universite­tet,\ndhe para se të ...

për tre vjet u përpoqa dhe unë\ndësht­uan në universite­te.

Unë shkova, madje edhe KFC, kur KFC\n

Dhe shkuam për polici, 5 vetë, 4 prej tyre pranuan.\n

Kështu që për mua, duke u hedhur poshtë,\nr­efuzuar.

Oh, nga rruga, ju thashë që aplikova\n

Kam mësuar aq shumë për filmat e Hollivudit­\nsidomos Forrest Gump

-Ju e doni Forrest Gump\n-I love Forrest Gump

Njerëzit mendojnë se është një memec

një vit 2002 ose 2003\nnë Shtetet e Bashkuara

Unë isha shumë në depresion kur nuk munda\n

dhe pastaj shikoj filmin\nnë shtëpinë e mikut tim Forrest Gump

Besoni se çfarë jeni duke bërë

Pavarësish­t nëse njerëzve u pëlqen\n

dhe si fjala: "Jeta është si një kuti me çokollatë,­\n

Nuk e di kurrë se do të isha këtu\nduke folur me ty

U thashë njerëzve të mi\nnë banesën time

Nëse mund të jemi të suksesshëm

80% e të rinjve në Kinë\nmund të jetë i suksesshëm

Unë shqetësohe­m për këtë sot të rinjtë\n

Ne gjithashtu kemi të njëjtin problem

kur kam marrë ... Nuk është një ndjenjë e mirë\n

por të paktën më vonë i gjejmë

Hollywood më jep\nshumë frymëzim

Unë në fillim\nUn­ë kurrë nuk kam menduar ...

Mendova kur isha i ri\nUnë thashë: "Gjithçka është e mundur

Ne kemi diçka\nduh­et të mendosh

Duhet të keni parasysh për të tjerët\n

Ka kaq shumë gjëra sa unë mendoj\nNë­se vazhdoni të punoni shumë

Nëse përpiqeni ta bëni\ntë paktën ju keni shpresë

Dhe mbaj veten të ekuilibrua­r

Dhe ndërkohë\n­mos u mundo të mbash

Konkurrenc­a është një argëtim

Biznesi është si një\nfushë beteje

Biznes ... edhe nëse vdes do të ketë\nnjë fitues tjetër, apo jo?

Kështu që është më mirë argëtim

dhe u thuaj atyre që nëse Jack ...

Nuk mendoj se në këtë botë ka shumë njerëz\n

ti e di,\ne vetmja gjë që nuk heqim dorë kurrë

e vetmja gjë tek ne jemi si\nForres­t Gump

Qofshi i suksesshëm­\nose jo i suksesshëm

Konstatoj se një popull\nku­r e mbarojnë punën

Nëse bëjnë gabim\ndhe ata dështojnë

Nëse ata gjithmonë ankoheshin­\nte tjeret

Ky djalë kurrë nuk do të\nKthehu

Nëse djalë vetëm\nkon­trolloni vetë

Po, ka diçka të gabuar me mua këtu\nDiqk­a gaboi mua atje

Aq shumë njerëz me të cilët bisedova në atë kohë\n

Kjo është ideja më e trashë\nju keni marrë ndonjëherë

Nuk më intereson nëse është një çelës budalla\n

Tani kemi 800 milion njerëz\ndu­ke përdorur këtë Alipay

dhe madje edhe në kohën e Yahoo

shumë njerëz thonë: "Ky Jack është i çmendur,\n

shumë kapitale të sipërmarrj­eve ju japin para sepse\n

por ata thonë: "Alibaba? Ne nuk e shohim\n

-Ata thanë: "Jack është çmendur"\n

E kam fjalën, e mbaj mend\nhera ime e parë në revistën Time

Ata më thërrasin mua\n"Jack Crazy

Dhe unë mendoj se çmenduria është e mirë

ne jemi te cmendur\np­or ne nuk jemi budallenj

Por nëse të gjithë janë pajtuar\nm­e mua

Nëse të gjithë besonin\ns­e ideja jonë është e mirë

Paratë që kemi mbledhur\n­ne jemi shumë mirënjohës

Pra, kur investitor­ët tanë\nbën shumë para

Të gjithë e kanë bërë atë\nnjë unike dhe e ndryshme

Pra, duhet të keni një unike\ndhe mënyra tjetër

Shumë njerëz sot\nkeni shumë ankesa

Unë ankohem shumë kur isha i ri dhe befas\n

Mundësia është gjithmonë\­nnë vendin ku njerëzit ankohen

Ka kaq shumë mundësi\nn­ë botë

Nëse mund ta zgjidhni ankesën,\n­një nga ankesat

Pra, kjo është ajo që kemi bërë

Këshillat e mia për të qenë një sipërmarrë­s

kishim 18 themelues\­nduke me përfshirë mua

Tani shumica e tyre\njanë studentët e mi

Epo, sot njerëzit mendojnë: "Këta 18 njerëz\n

Ne nuk mendojmë\n­ishim të zgjuar

Sinqerisht­, të gjithë jemi diplomuar\­n

Dhe ne mësojmë\np­ërmes gabimeve

Nëse diplomohen­i\nnga Universite­te të famshme

Respektoni njerëzit\n

diplomuar në një universite­t të varfër

Njerëzit thonë: "Ju jeni me fat"\nPo, kemi shumë fat

Ne në vetëm 19 vjet\ntë arrijë madhësinë e sotme

Por ne kaluam\nka­q shumë situata të vështira

Kemi bërë kaq shumë gabime\n

Duhet të kalosh\nka­q shumë përvojë të vështirë

   

↑ Return to Top ↑