Download Subtitles and Closed Captions (CC) from YouTube

Enter the URL of the YouTube video to download subtitles in many different formats and languages.

BilSub.com - bilingual subtitles >>>

Enzymes (Updated)   Complain, DMCA
  

Titrat janë të ndezura! Klikoni CC në fund të djathtë për të

Na ndiqni në Twitter (@AmoebaSi­sters) dhe Facebook!

A është e çuditshme të kesh një proteinë të preferuar?

Ndoshta sepse proteina ime e preferuar ndodh që të më kujtojë një

Nëse nuk keni luajtur Pac-Man më parë, atëherë shanset janë ... ne

Por tani ju mund ta luani atë në Google - vetëm Google Pac-Man —

Shihni në Pac-Man, ju keni këtë karakter të vogël.

Ajo shkon përreth, gjen këto guralecë, dhe\n

Epo shumë ilustrime që do\n

Mbaj mend P për pac-man dhe p për proteina.

Shumica e enzimave janë proteina.

Në lojë përmendëm këto guralecë të vegjël\nqë Pac-Man shkon pas.

Enzimat e mirë kanë një zonë specifike në formë,\n

Veryshtë shumë specifike detyruese sepse aktive\n

Pra, çfarë ndodh kur substratet lidhin një enzimë?

Zakonisht, nënshtresa mbahet aty me\n

Diçka që quhet përshtatje e induktuar do të ndodhë e cila\n

edhe më shumë për ta lidhur atë substrat në mënyrë perfekte.

Si… një përqafim enzimë-sub­strati.

Enzima mund të ndërtohet ose të prishet\n

dhe ne e quajmë produktin rezultues.

Një enzimë ka aftësinë të shpejtojë me të vërtetë\nr­eagime deri

Reagime që mund të ndodhin teknikisht­\n

ato mund të ndihmohen për t'i bërë proceset efektive\n­per jeten.

Më lejoni t'ju jap një shembull të shkëlqyesh­ëm të jetës reale.

Një tjetër gjë vërtet e lezetshme në lidhje me enzimat është\n

Shumë sheqerna, nga ana tjetër, përfundojn­ë në hundë\n

Laktoza është një kuptim disakarid që përmban\n

Ne në fakt nuk e tretim aq mirë\nform­ë.

Laktaza enzimë ka aftësinë për të thyer\n

tretet, dhe ky është një mundësi shumë më e mirë sesa\n

Me enzimën e laktazës, laktoza mund të prishet\n

Tani ka disa njerëz që nuk prodhojnë\­n

Ato mund të jenë ato që i quajmë jotolerant­e laktoze\n

laktozë, sheqer qumështi, në to mund t’i bëjnë ato\nsëmur­ë.

Ata nuk mund ta prishin laktozën në mënyrë efikase\n

Tani në atë shembull, duhet të theksohet një gjë --- laktaza,\n

Laktaza nuk mësohet në reagim.

Ne i quajmë enzimat një katalizato­r sepse munden\n

Nga rruga, sistemi juaj tretës përdor të gjitha\n

Ju keni lipase që prish lipidet- e cila\njanë yndyrna.

Ju keni amilaza e cila prishet niseshte.

Ju keni proteazë e cila prishet proteina.

Kështu siç mund ta shihni, sistemi tretës është\n

Një gjë tjetër për të theksuar është se enzimat\n

Ndonjëherë ata marrin një ndihmë.

Disa shpesh nënvlerëso­hen, por thelbësore­\n

Ata mund të lidhen me substratin ose me aktivin\nf­aqe interneti.

Ato ndihmojnë që enzima të bëjë punën e saj të ndërtimit\­n

Tani nuk e harrove analogjinë tonë Pac-Man\nm­egjithate te drejte

Në lojë Pac-Man, ka këto fantazma.

Dhe kur prekin Pac-Man, e bën këtë\n

Forma e Pac-Man merr të gjitha shtrembëru­ar\nproces­i.

Pra, çfarë ka të bëjë kjo me enzimat?

Por enzimat kanë kushte të caktuara ideale\nqë u pëlqen.

Për shembull, një enzimë që është në stomakun tuaj\n

sepse mjedisi në stomakun tuaj është\nshu­më acid.

Enzima të ndryshme kanë pH të ndryshëm ideal\n

Nëse një mjedis ndryshon nga një enzimë\n

që më kujton shumë atë tingull të tmerrshëm\­n

Kjo do të thotë që forma e saj deformohet - ajo\n

Nuk mund të funksionoj­ë më si duhet.

Epo… .Kjo është një fund dramatik për enzimat.

Mbani në mend se nëse keni interes\n

një përqendrim i madh tek enzimat.

Enzimat rregullojn­ë shumë procese trupore,\n

Epo kjo është për Motrat Amoeba dhe\n

   

↑ Return to Top ↑